Приложения на гипсокартона в интериора

 

Може би е дошло време да направите ремонт у дома или на работното си място. Имате безброи идеи. Искате да добавите стена или да направите скрито осветление, ниша за бибилиотека, секция или да вградите телевизора си в стената. Всичко може да бъде изпълнено с така познатия ни гипсокартон.

С него се работи лесно. Позволява да изградите почти всичко, което желаете във формата, която желаете. Да го декорирате в цвят по избор и да вградите скрито осветление за да се превърне вашия проект в изкуство.

Ето някои практични идеи, които биха превърнали дома ви в модерен, удобен и с луксозен изглед.

 

Окачен таван с фигура по желание

Тук може да се развихри фантазията ви спокойно. Може да съчетаете красивото с полезното. Заедно с фигурата на тавана да се направи шумоизолация. Ще сте по-необезпокоявани от съседите, а в същото време ще имате прекрасен и красив таван. Може да се приложи, както във всекидневни, така и в спални, детски стаи, балкони. Да направите детето си изключително щастливо като в детската стай вместо обикновена лампа, грее луна или цвете.

 

Ниши по стените като библиотека или секция.

Ако се чудите как да превърнете стената си в шедьовър. Намерихте решението. Може цялата да е изградена от гипсокартон, с ниши с форма и големина по желание. Да е като секция с възможност за поставяне на различни предмети, сувенири, книги. Да се вгради скрито осветление, а зад стената да е направена топло или шумоизолация.

 

Изкуствени преградни стени

Идеалното решение да преградите стаята на зони по желание. Особено подходящ метод при преходни жилища, когато желаете да отделите стаите като самостоятелни такива. Или да преградите с интересна раздвижена стена в стил решетка кухнята от трапезарията например.

 

Ниши за телевизор/ уред

Идеалното решение, когато искате да скриете стойката на телевизор окачен на стената. Да добавите скрито осветление към фигурата и да имате изключително модерен дизайн и визия.

 

Ниши за пердета

С тях можете да превърнете прозореца си в най-предпочитания кът. Прекрасно допълнение към откриващата се гледка навън. Ако разполагате с големи прозорци- определено не се лишавайте от това решение.

 

Камина

Идеално решение за дома или вилата. Изграждайки камината, можете да оползотворите и пространството около нея с кът за снимки или предмети.

 

Във всяка стая можете да експериментирате с гипсокартона. Да увеличите нейната функционалност, да декорирате и експериментирате с осветлението, да превърнете стените и таваните в произведение на изкуството. Можете да избирате между прави тавани, растерни тавани, преградни стени, облицовки на стени, декоративни елементи, козирки.

Развихрете фантазията си!