Къде да боядисам колата си?

 

Претърпяли сте инцидент или се сблъсквате с често срещаната ситуация –  някой да не одобри мястото, на което сте паркирали или спряли  и решава да ви „отмъсти“, като ви надере колата умишлено или ви я чукне някъде. Набързо се озовавате в ситуация, която ви изправя пред въпроса – къде да ремонтирам и пребоядисам колата си? Цялостно или частично – само лека корекция на щетите ли да направите или да използвате ситуацията да я освежите изцяло.

Започавате да проучвате сервизите – цените и възможностите , които предлагат те. Колко време ще отнеме ремонта?  Дали си заслужава точно сега да си причините и вие това неудобство, да останете без кола за няколко дни, ако имате възможност да избирате, разбира се.

Въпросите, които ви изникват в главата са много. А решението се крие в намирането на точния сервиз с екип, които е готов да ви представи най-изгоден и удачен вариант във вашия случай, съобразен с възможностите ви като време и средства.

 

  Къде да търся сервиз?

Разбира се , първо звъните на приятел. Тук изниква въпросът, приятеля ви дали също се е сблъсквал с подобен проблем като вашия. Има ли изобщо опит и какъв е той с автосервизите. Ще бъде ли напълно честен с вас относно това, дали е разбрал добре, защо му е струвал ремонта на автомобила  точно толкова , колкото са му взели, каква точно работа е извършена по него и защо им е отнело точно толкова време за да отремонтират колата му. Всеки един от изброените фактори има значение!

Нашия съвет:  Ситуациите са различни, колите и проблемите по тях също. На вас може да ви изглежда, че имате сходен проблем като този на приятеля си и знаете цялата информация по случая  за да си направите правилните изводи,  но всъщност да не е точно така.

Втори вариант: Търсите в Google произволен автосервиз. Пишете „боядисване на кола“ и ви излизат сайт след сайт. Започвате един по един да ги отваряте и да ги сравнявате като цени и условия.

Нашия съвет: Ако нямате препоръчан сервиз, което е най-добрия вариант, избирате този, който ви е най-удобен като локация и упоменати ориентировъчни цени за извършваните  услуги.    Задължително ви съветваме, ако имате възможност, да отидете направо на място в сервиза, да обсъдите конкретно вашия проблем и да зададете всички въпроси, които ви интересуват, тьй като само след направен оглед на вашия автомобил в сервиза, ще могат да ви предложат точните цени и времето необходимо за неговия ремонт. След като имате точните цифри и информация къде, какво и за колко ви предлага т , вие наистина имате  възможността да  направите своя информиран избор. Цените в сайтовете са примерни и може да не се отнасят за вашия случай. Трудно ще си направите предварителни сметки само чрез тяхното разглеждане.

 

  Как да прецените на каква цена и условия да се спрете ?

Лесно е да се ориентирате в какъв диапазон  варират предлаганите услуги и съответните цени в бранша.

Но имайте предвид, че когато цената на предлаганата услуга, обявена от сервиза е прекалено ниска в сравнение с останалите, това означава, че се работи с много евтини материали, прави се компромис в качеството на изпълнение на услугата и най-вероятно обявения срок за изпълнение може да не е окончателен . Всички тези изброени фактори, биха довели до лошо качество на извършената работа и незадоволителен краен резултат, който дори да не издържи за дълго във времето и много скоро да се наложи да се върнете  отново в избрания от вас сервиз  или  да посетите нов такъв.

Нашия съвет: Избирайте средната цена на услугата, която ви интересува. Така има по-голяма вероятност да си спестите последващи главоболия, свързани с възникналия проблем по вашия автомобил  днес и се убедете добре, че сте разбрали какво точно включва обявената цена и защо. Така преценката ви ще бъде обоснована и информирана.